"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
72
4613b3e3e1d02a37dad698a51bf80ee5
Tillbaka

Möte med Kristian Lundberg

Jan Fridegårdsällskapet och biblioteket hälsar alla välkomna att möta Kristian Lundberg från Malmö den 16 november i Enköping. Han debuterade 1991 med Genom september och har sedan dess publicerat ett tjugotal böcker i så skilda genrer som lyrik och kriminalromaner.
Kristian Lundberg är en av de mest efterfrågade och älskade svenska författarna. Han framträder ofta på biblioteken och han hörs och syns även som krönikör i olika medier. För sina kritikerrosade romaner Yarden och Och allt ska vara kärlek har Kristian fått mottaga flera priser, bland annat Sveriges radios romanpris och Aniarapriset.
801