"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
47
d8708cec38b3365763782eac5cdce631
Tillbaka

Möte med författare 17 november

Författaren Sven Olov Karlsson är nominerad att få årets Augustpris i den skönlitterära klassen för sin senaste roman Porslinsfasaderna. Han har innan gett ut romanerna Italienaren, 2003 och Amerikahuset, 2008. Tillsammans med fotografen Philip Pereira dos Reis har han gett ut reportageböckerna Svenska ödehus, 2008, och Svenska ödehus 2, 2011.
Sven Olov Karlsson är född i Norberg i Västmanland men bor numera i Bagarmossen. Han är frilansjournalist och kritiker i Expressen. I början av 2000-talet arbetade han ett par år som reporter på Enköpings-Posten.
801