"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
106
094390a41434ea08c568a9b4fa116d0c
Tillbaka

Litterära klubben på besök i Enköping

Detta Litterära sällskap har hållt ihop i över 20 år. Läst böcker och gjort resor och andra trevligheter tillsammans. Vandrat i många författares fotspår. Idag på pingstafton, i hänryckningens tid, kom de till Enköping. Efter att ha beundrat Rune Rydelius staty av Jan och besökt sällskapets två rum på Wallinska gården åkte de vidare tillsammans med Aase till Biskops-Arnö och Fridegårds- och statarmuseet i Övergran.

Här står Monika, Hjördis, Inger, Viveka, Gun-Britt, Christina W och Christina K tillsammans med Aase längst till höger och Jan Fridegård i brons längst bak.801