"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
79
916d2fc439537452a5df8958412fb6e3
Tillbaka

Litterär utflykt den 11 juni

Fjolårets litterära utflykt i Jan Fridegårds fotspår som gick till torpet Blomvreten och Tillinge kyrka med Torntuppen gav mersmak. Därför inbjuder sällskapet allmänheten att följa med på en ny utflykt i år den 11 juni med avresa från statyn kl. 17.30.

Kosan ställs först till Statar- och Fridegårdsmuseet i Övergran där vi får en visning. I museet finns bland annat Jans skrivbord och en del andra föremål från Bredmansgatan i Uppsala som var hans sista bostad. Museet visar och statsystemets historia.

Därefter åker vi till Biskops-Arnö folkhögskola som också ligger i Övergrans socken. Vid skolan finns ett Fridegårdsrum med en stor del av Jans bibliotek och en del andra minnessaker. I närheten finns också ett Tora Dahl rum.

Var och en tar med matsäck efter behov och vi fikar när vi kommer fram till Biskops-Arnö
801