"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
140
61f56849aad5e1c7472c27cbbbc220ca
Tillbaka

Medlemsblad nr 2 2021

Styrelsen har dröjt med årsmötet med förhoppning om att restriktionerna med anledning av pandemin ska lätta så att ett fysiskt möte skulle bli möjligt. Förra året hann vi precis genomföra årsmötet i sista stund den 15 mars innan begränsningarna slog till. För säkerhetsskull planerar vi att hålla mötet utomhus vid statyn av Jan.

I medlemsbladet har vi glädjen att införa en nyskriven artikel av Ebba Witt Brattström med rubriken Moa, Harry och Jan Fridegård.  Den innehåller citat från brev som Moa skrev till Jan under 30- och 40-talen. Ebba är ordförande i Moas Vänner som det litterära sällskapet heter.
Vi presenterar även årets mottagare av Uppsala kommuns stipendium till minne av Jan Fridegård - Kristina Sandberg.
Eftersom årsmötet år förlagt till Jans födelsedag den 14 juni berättar vi med Aase Fridegårds hjälp hur firad Jan blev på sina 50-, 60- och 70-årsdagar.
801